Nieuw: Kennisplein Sociale Basis

Dé databank voor een sterke sociale basis

Het platform Buurtwijs biedt een podium voor buurtmakers. Denk aan ondernemende burgers, sociaal werkers, sociaal onderzoekers, beleidsmedewerkers of community builders. Hun verhalen verbindt Buurtwijs aan relevante kennis en onderzoeken. Op het Kennisplein Sociale Basis gebeurt iets nieuws: hier vind je overzichtelijk de beste kennis – van onderzoek tot visies - over hoe je in de praktijk de sociale kwaliteit van buurten en wijken kunt verbeteren.

De doorzoekbare databank biedt kennis en inspiratie voor anderen en het geeft je de mogelijkheid om jouw kennis te delen met anderen.

Waarom een Kennisplein Sociale Basis?

De sociale basis bestaat uit alles waar bewoners iets aan hebben: informele netwerken, burgeractiviteiten en betekenisvolle relaties. In een buurt waar de sociale basis sterk is, kijken mensen naar elkaar om.

“We proefden een grote honger naar kennis over ‘de sociale basis’ - bij actieve buurtbewoners, bij gemeenten en onderzoekers. Tegelijkertijd wisten we dat er overal druk werd geschreven en onderzocht. Hoogste tijd dus om de beste kennis te verzamelen en handzaam aan te bieden.” – initiatiefnemer Marcel Ham.

Bezoek het Kennisplein en voeg zelf kennis toe