TSV-vrijdagmiddagdebat: De creatieve professional

Op 6 juli organiseren het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken en Eropaf! een middagprogramma over 'De creatieve professional'. Creativiteit is hard nodig om de sociale transformatie te laten slagen. Zeker nu steeds duidelijker wordt dat het nog niet goed lukt om sociale netwerken in te zetten. Wijkteams hebben hun handen vol aan hulpverlening en bureaucratie. Daardoor komen zij aan het leggen van verbindingen in sociale (buurt)netwerken nauwelijks toe. Kan dat anders?

AANMELDEN

Tijdens de bijeenkomst gaan we aan de slag met de volgende vragen. Kunnen sociale professionals door het inzetten van creativiteit hun werk beter doen? Effectiever, met meer elan, geïnspireerder, met gevarieerder gebruik van het geleerde, losser en minder protocollair. Wat zijn drijfveren en hulpmiddelen waarmee de creativiteit wordt bevorderd? Kunst en cultuur, een groene omgeving, technologie, verrassende samenwerkingen en intellectuele denkers. Hoe kunnen sociaal werkers, sociaal ondernemers, beleidsmakers, en andere werkers in het sociaal domein hun creativiteit nog meer inzetten?

In het zomernummer van TSV over dit thema staan onder meer bijdragen van Gabriël van den Brink, lectoren van de hogescholen van Amsterdam (Eltje Bos), Utrecht (Nico de Vos), Arnhem/Nijmegen (Erik Jansen), Simone Ritter (Radboud Universiteit, hoe vergroot je creativiteit?), Jeroen Gradener, Marc Räkers en tal van creatieve professionals.

Neem deel aan het vrijdagmiddagdebat over De creatieve professional!

Met een inspirerend gastcollege van Willem Trommel, hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit, en munter van het begrip ‘gulzige overheid’.

Programma:

12:00 inloop en lunch

13:00 vrijdagmiddagcollege van Willem Trommel

13:45 pauze

14:00 verkenning: 2 gesprekken over dilemma's in de praktijk:

1. Tussen droom en werkelijkheid: hoe word je een creatief professional?

o.a. met Paulien Taken van de Hogeschool Arnhem Nijmegen over design thinking voor de sociale professional.

2. De creatieve professional aan het werk: pionieren op ongebaande paden

Met sociale coöperatie De Blauwe Paraplu in Amersfoort en Marc Rakers van Eropaf!

15:15 pauze

15:30 einddebat en afsluitende borrel

route info:
Podium Fluor is gevestigd aan Oliemolenhof 22, vlakbij het Eemplein, en heeft ruime parkeermogelijkheden voor auto en fiets. Het podium ligt op tien minuten loopafstand van het Centraal Station Amersfoort.

Locatie Podium Fluor, Amersfoort (nabij station)
Adres Oliemolenhof 22
Datum 6 juli 2018
Tijd 12:00 - 17:00

AANMELDEN

Foto: Porter Rockwell (Flickr Creative Commons)