Schrijf je in voor de Movisie Scriptieprijs 2020

Ben jij recent afgestudeerd aan een masteropleiding van een Nederlandse hogeschool of universiteit? En gaat jouw scriptie over de aanpak of agendering van een maatschappelijk vraagstuk, of een nieuw perspectief hierop? Stuur je scriptie dan in en ding mee naar de Scriptieprijs 2020 van Movisie!

Nederland is een welvarend land, waar de meeste mensen gelukkig zijn en zich goed kunnen redden. Toch kampen we met sociale vraagstukken, zoals eenzaamheid, armoede en schulden, radicalisering, huiselijk geweld… Iedereen kan door allerlei oorzaken in een kwetsbare positie terechtkomen. Dat wordt nu tijdens de coronacrisis meer dan eens bevestigd en zichtbaar. Hoe kunnen we deze kwetsbaarheid verminderen of de gevolgen ervan verzachten? Wat werkt hier wel en niet bij? Wat vraagt dit van sociaal professionals, beleidsmedewerkers en vrijwilligers?

Scriptieprijs

Movisie reikt inmiddels al zeven jaar de Scriptieprijs uit. Met de Scriptieprijs wil Movisie als kennisinstituut de wetenschappelijke basis en effectiviteit van aanpakken in het sociale domein versterken en onderzoek naar kwaliteit, innovatie en professionalisering stimuleren. Deelnemers maken kans op een geldprijs van € 750,- en ondersteuning bij het schrijven van een artikel op www.socialevraagstukken.nl. Er worden twee prijzen uitgereikt: één prijs in de categorie hbo-master en één in de categorie wo-master.

Meedoen? Schrijf je voor 13 september in. Kijk op www.movisie.nl/scriptieprijs voor de voorwaarden en schrijf je in!