Actualiteitencollege: De verwarring voorbij

Zien we de paradijsvogels van vroeger inmiddels als verwarde personen?

Het aantal meldingen over 'personen met verward gedrag’ stijgt al jaren, tot ruim 90 duizend in 2018. Maar hoe verward zijn deze mensen eigenlijk? Zien we de paradijsvogels, over wie ooit uitgebreide televisiereportages werden gemaakt, inmiddels als 'verwarde personen'? Afwijkend gedrag is al snel storend, bedreigend of gevaarlijk, waardoor deze mensen meteen met 3-0 achter staan. Ze hebben moeite een woning of werk te krijgen of te houden, missen sociale contacten en maatschappelijke aansluiting.

Tegen deze stroom in zijn er toch inspirerende voorbeelden waar het samenleven en werken goed lukt. Daarover gaat het komende Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken, met reportages uit Apeldoorn en Utrecht, interviews met professionals en ervaringdsdeskundigen. Aanleiding voor de Hogeschool InHolland om een Actualiteitencollege met het tijdschrift te organiseren.

We zien en horen dan onder meer: Rob Haan van het Living Museum, en verschillende ervaringsdeskundigen die vertellen over wonen in volks- en middenklassewijken. Expert Bauke Koekkoek associeert op film op het thema 'Paradijsvogels'.

Deelnemers krijgen gratis het nieuwe Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken.

Aanmelden

Practische informatie:

20 juni 14-17 uur
Hogeschool Inholland Haarlem
Bijdorplaan 15, Haarlem