Boekpresentatie 1 op de 4

Voorafgaand aan de Week tegen Kindermishandeling presenteert het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken het boek:

 

'1 op de 4 - Kindermishandeling, een publiek probleem'

 

Op: vrijdag 17 november 15.00 – 17.00 uur, Zaalverhuur 7,  Bollenhofsestraat 138a in Utrecht. Aanmelden kan hier.

Het boek wordt in ontvangst genomen en van commentaar voorzien door:
• de jongeren van het Team Kim (van Laar)
• Jeroen Olthof, wethouder in Zaandam en voorzitter van de Sociale Pijler van de G32
• Oetra Gopal, wethouder te Hoogezand-Sappemeer en lid van de VNG-commissie Gezondheid en welzijn.

Over het boek:

Jaarlijks zijn in ons land meer dan 118.000 kinderen slachtoffer van kindermishandeling of verwaarlozing. Eén op vier Nederlanders heeft er ooit onder geleden of doet dat nog steeds. De cijfers dalen niet.

We staan als samenleving machteloos tegenover een van de meest schadelijke van alle misdaden. Dat heeft veel te maken met onze omgang met dit wicked problem. We beschouwen het al snel als privéprobleem, want met de opvoeding van andermans kinderen bemoei je je niet. We weten ook niet goed wat er aan te doen is en wie dat dan moet doen.

In het nieuwe jaarboek van het Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken onderzoeken experts en wetenschappers kindermishandeling als publiek probleem. Hoe krijgen we er grip op?

Redactie: Krijn van Beek, Majone Steketee, Lia van Doorn en Marcel Ham

Met bijdragen van: Sander van Arum, Hilde Bakker, Jurre van den Berg, Jan van Dam, Lia van Doorn, Sietske Dijkstra, Petri Embregts, Dana Feringa, Rien Fraanje, Noud Frielink, Malou van Hintum, Mariëtte van den Hoven, Esmah Lahlah, Lilian Linders, Katinka Lünnemann, Hanan Nhass, Marijke Nijboer, Floor Peels, Lobke van Rijn, Jitske van der Sanden, Carlo Schuengel, Chris Sigaloff, Rutger Stafleu, Majone Steketee, Peter Vasterman, Caroline Vink en Jacques Wallage.

Uitgeverij Van Gennep en Tijdschrift voor Sociale Vraagstukken. 

Toegang voor de boekpresentatie is gratis, het boek is dan met korting verkrijgbaar en om 16.30 uur is er een borrel. Wel graag vooraf aanmelden.