Nacht van de Sociologie

Op vrijdag 26 november, tijdens de Nacht van de Sociologie valt in de drie zalen van Arminius een keur aan lezingen, debatten en theater te volgen en te zien.

De wereldberoemde socioloog Robert Putnam zal geïnterviewd worden over zijn nieuwste boek The Upswing.

Ontdek dat vreemden jou wél zullen helpen als je op straat in de problemen komt of luister naar Raoul Heertje over hoe mensen met elkaar omgaan.

Verder: wat kan sociologie leren over jouw intiemste persoonlijke keuzes en bestaat ‘ras’ nu wel of niet?

Een bijzonder gesprek met de voorzitter van de Onderwijsraad over de erfelijkheid van intelligentie: zorgt deze voor een tweedeling in Nederland?

Daarnaast zal voor de eerste keer een prijs worden uitgereikt voor het beste sociologische boek van het jaar en er is de presentatie van een speciaal voor deze Nacht geschreven essay Gedeelde Angsten.

Laat je na al deze boeiende presentaties even masseren door onze sociologische masseurs om daarna op een nieuwe manier na te denken over werk, over de opkomst van de slimme stad of om een lezing te volgen over vrijgevigheid.

Ga mee met de Rotterdamse nachtwandeling of datawandeling en dans met DJ Pepper, die aan het einde van de avond alle groepen mensen bij elkaar brengt of droom weg met Wordbites, silent poetry die verbinding maakt….

Kom vroeg om het welkomstwoord van Mark Rutte mee te maken, die zich omstandig zal excuseren voor zijn uitspraak dat hij bij de corona-rellen geen behoefte had aan sociologische verklaringen.

Gave avond!

Waar? Debatpodium Arminius, Museumpark 3, 3015 CB Rotterdam, Netherlands, Rotterdam, Netherlands

Aanmelden