Deel uw mening over zorg en hulp in Nederland!

In februari 2017 organiseert de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving drie bijeenkomsten rond de Zorgagenda.

Wat gaat er goed in de zorg en hulp in Nederland? En hoe kan het beter? We gaan in gesprek over de problemen én oplossingen die u ziet.

Welkom in Nijmegen, Rotterdam en Maastricht!

 

Wie is er verantwoordelijk voor goede zorg?

Kunnen we ‘de zorg’ nog wel aan de overheid overlaten? Of moeten we het anders gaan regelen? Minder wetten en regels betekenen misschien meer vrijheid voor zorgverleners en patiënten. Maar er komen misschien ook meer zorgen: over geld, over veiligheid, over kwaliteit. Wie is er dan nog verantwoordelijk voor goede zorg?

Woensdag 8 februari, 20.00, LUX Nijmegen

Lees hier verder en meld je aan!

 

Jezelf kunnen redden: beleidsdroom of hartenwens?

Zelfredzaam zijn. Wie wil dat nu niet? Toch is het lang niet voor iedereen haalbaar. Wat zijn de gevaren en risico’s van zelfredzaamheid? Hoe gaan we om met de verschillende meningen daarover? Is dat ene woord ‘zelfredzaamheid’ dan eigenlijk behulpzaam?

Donderdag 16 februari, 20.00, Arminius Rotterdam

Lees hier verder en meld je aan!

 

Durft u makkelijk om hulp te vragen?

Zorg en hulp zijn niet altijd gemakkelijk te vinden. Soms moet je zo veel papieren invullen, dat je de weg kwijtraakt. Soms word je steeds naar een andere arts doorverwezen. Soms schaam je je voor je probleem. Wat gebeurt er als je geen toegang krijgt tot de zorg of de hulp die je wel nodig hebt? Wanneer komt zorg ‘te laat’? En kan zorg ook ‘te vroeg’ komen?

Zondag 19 februari, 16.00, Debatcentrum Sphinx Maastricht

Lees hier verder!

Over de toekomst van de zorg verzamelt Sociale Vraagstukken hier artikelen.